fbpx
Take the best from nature!

Kako i koliko štitimo našu kožu!?

zažitita kože

Kako i koliko štitimo našu kožu!?

Osnovna pravila kojih se trebamo pridržavati prilikom izlaganja kože suncu su: uporaba preparata s visokim zaštitnim faktorima, nošenje kapa, šešira te lagane odjeće tijekom najjačeg sunca u danu ta tako štitimo našu kožu.

‘Suncu se možemo izlagati tijekom jutra do 11 sati, a tijekom poslijepodneva iza 17 sati. Teško je navesti najbolji recept za zaštitu od sunca.

Naime, određivanje zaštitnog faktora i dužine izlaganja suncu, određena je fototipom naše kože. Koji je pak određuje sklonosti razvoju crvenila kože nakon izlaganja suncu.

Fototip je određen količinom i vrstom pigmenta u našoj koži. Pigment određuje ne samo boju naše kože, već i boju očiju i kose.

zaštita kože

Izrazito svijetle osobe ili crvenkastog pigmenta moraju se štititi preparatima s oznakom SPF (sun protection factor). Naravno uz nošenje šešira i sunčanih naočala.

Važno je napomenuti kako se dječja koža još razvija te je mnogo tanja od kože odraslih, naročito kada je u pitanju štetan utjecaj UV zraka.

Tako djeca svakako trebaju izbjegavati izlaganje suncu u razdoblju od 11 do 17 sati, nositi šešir, tanju i prozračnu odjeću.

Dječija koža se treba mazati kremom u debljem sloju i poželjno je da bude vodootporna.

Na tržištu postoje kreme sa zaštitnim faktorima koji se dijele na kemijske i mineralne zaštitne faktore, no koja je razlika?

Mineralni zaštitni faktori se ne upijaju u kožu već ostaju na njenoj površini.

Zbog čega ostavljaju bijeli trag, također namijenjeni su osobama koje imaju sklonost alergijama.

Svaki zaštitni faktor ima svoju uloge zaštite naše kože od utjecaja sunca, i s obzirom na brojčanu oznaku, pružaju mogućnost dužeg ili kraćeg boravka na suncu.

Kako to ne znači da preparati s oznakama više od 50+ pružaju neograničenu i stopostotnu zaštitu, već svi faktori propuštaju UV zračenje u određenoj mjeri.

Unatoč primjeni kreme za zaštitnom faktorom, moramo vrijeme izlaganja suncu ipak svesti na razumni period, i to u doba dana kada se sunčanje preporuča.

Koliko se mijenja učinak kreme s obzirom na količinu nanošenja?

Učinak kreme se, naravno, povećava kada je nanesena u debljem sloju i kada se nanosi više puta dnevno.

Poželjno prije svakog izlaganje suncu ili kod svakog izlaska, odnosno nakon kupanja.

Naša topla preporuka je da uživate u suncu i pazite na svoje zdravlje, da bi to bilo potpuno naša preporuka je Aloe Sunscreen kao proizvod koji i sami koristimo i jako smo zadovoljni s istim.

Javite nam Vaša iskustva i uživajte u svojim aktivnostima na otvorenom.

Odgovori

Call Now Button
HrvatskiEnglishDeutsch
×
×

Košarica