fbpx
Take the best from nature!

Proljetni umor – kako ga jednostavno ukloniti!

Proljetni umor – nekoliko savjeta kako ga jednostavno ukloniti!

Nakon duge, hladne i oblačne zime, naš organizam s prvim toplim danima doživljava svojevrstan šok i potrebno mu je neko vrijeme da se prilagodi, to psihofizičko stanje poznatije kao proljetni umor nije nerješivo!!

Zbog toga proljetni umor jače pogađa ljude koji puno fizički rade, slabo se rekreiraju, nekvalitetno se hrane,  provode malo vremena na svježem zraku i skloni su meteoropatskim tegobama.

Obzirom da su simptomi proljetnog umora slični kao i kod nekih kliničkih bolesti (primjerice depresije ili anemije), ako potraju duže vrijeme neizostavno se obratite svom liječniku. U svim ostalim slučajevima, pomoći će vam nekoliko jednostavnih savjeta.

Prehrana

Vitamini i minerali su vaši najbolji saveznici u borbi protiv proljetnog umora.

Vitamin C ojačat će vaš imunološki sustav kako bi se uspješno obranio od proljetnih viroza i prehlada.

Vitamini B kompleksa dobri su za vaš živčani sustav, a u prirodi se nalaze u zelenom lisnatom povrću , crvenom mesu (posebice jetri) i u mahunarkama. Oni će također pomoći organizmu pri proizvodnji melanina kojim se tijelo prirodno štiti od štetnih UV-zraka.

Pojačajte i unos hrane koja sadrži željezo –  poput cikle, radića, crvenog kupusa i crvenog mesa.
Dobra probava temelj je zdravog organizma – da biste je pokrenuli, započnite dan šalicom tople vode ili čaja u koji možete dodati malo đumbira.

Crijevnu floru ojačat ćete fermentiranim mliječnim proizvodima poput jogurta ili kefira, a dobra alternativa su i probiotički pripravci.

S dolaskom toplijeg vremena metabolizam se prirodno usporava, pa jedite manje i lakše obroke kako ne biste trošili dodatnu energiju na probavljanje. Potrudite se tijekom dana popiti dovoljno vode – dokazano je da je dehidracija jedan od najčešćih uzročnika glavobolje.

Tjelovježba

Iako to zvuči paradoksalno – kretanje je najbolji način da pobijedite proljetni umor.

Što više budete svoje tijelo izlagali sunčevim zrakama, to će se ono lakše prilagoditi proljeću. Naravno, kada ste umorni i bezvoljni, teško se natjerati na bilo kakvu aktivnost.

Lagana istezanja, kratke šetnje mogu biti dobar uvod u ozbiljnije treninge, ako ipak osjetite da trebate jači poticaj i da organizam ne reaigra kako žellite napravite kvalitetan detox organizma koji obuhvača sve vaše potrebe.

Zato je najbolje da imate društvo – dogovorite se s prijateljima za laganu šetnju ili neku drugu aktivnost u prirodi. Iskoristite pauzu za ručak da biste prošetali po parku ili dio puta do posla prijeđite pješice.

Njega tijela

Osim iznutra, pomognite svome tijelu i izvana.

Započnite dan tuširanjem tijekom kojega postupno smanjujte temperaturu vode do mlake ili čak i hladne. Nakon toga se dobro istrljajte ručnikom, što će pomoći vašem tijelu da se prokrvi i probudi.

Koristite kozmetičke preparate na bazi citrusa jer oni svojim mirisom podižu energiju i razbuđuju. Ako vam obaveza dopuštaju, odvojite vrijeme za masažu ili posjetite frizera – i male promjene osvježit će vaš izgled i pomoći vam da se osjećate bolje.


Za sve više informacija o preporučenim proizvodima kontaktirajte nas putem maila ili na društvenim mrežama.

MyAloeLife je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Odgovori

Call Now Button
HrvatskiEnglishDeutsch
×
×

Košarica